Два варианта е предложил кметът Здравко Димитров за бъдещето  на

...
Два варианта е предложил кметът Здравко Димитров за бъдещето  на
Коментари Харесай

Зико с два варианта за пробива под Водната палата, спирането му ще струва 750 000 лева

Два разновидността е предложил кметът Здравко Димитров за бъдещето  на пробива на  Водната палата. Предложението на градоначалника през днешния ден ще се преглежда по комисиите, с цел да бъде гласувано на последната сесия на Общинския съвет за тази година на 19 декември.
Прочетете още
Първоначалният му тип е с два разновидността. Първият е Общинският съвет дава единодушие да се възобновят дейностите по инфраструктурния план. Ако той надделее, строителите ще могат да възобновят дейностите си до 10 дни от решението.

Другият е да се вземе решение за окончателното  прекъсване на плана и прекратяването на контракта с компанията реализатор „ ИСА – 2000 ”.  Ако се вземе това решение то ще съпътства с предвиждането на обезщетения към компанията. Те ще са в размер на 593 680 лв..  От тях 380 000 лв. са за изготвянето  на планиране,  а другите са за осъществените действия.

Отделно ще трябват 150 000 лв. за избор на реализатор, който да извърши възстановителни действия на разрушените неща от източната страна на бул. „ Марица – Юг ” – тротоари, паркинг и зелени площи.

Договорът сред Община Пловдив и „ ИСА – 2000 ” е за над 9 млн. лв. без Данък добавена стойност, като средствата са от 40-милионния заем.  Ако бъде взето решение за преустановяване, градските управляващи ще се опитат да пренасочат средствата към други обекти.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР